Artikel fra april 2024
Læs hele avisen

Dansk Liftmesse løfter sig selv til nye højder

26-04-2024
Del artikel på
Flere nye liftfirmaer er kommet til siden premieren i 2023

Den danske liftbranche er klar til at løfte sig selv op i nye højder, når Dansk Liftmesse for anden gang afvikles i Slagelse torsdag den 16. og fredag den 17. maj. Efter at messen debuterede i fjor ved at udnytte hele det mulige areal ved ZBC Transport & Logistikskolen i Slagelse, har arrangørerne kigget grundigt i alle hjørner og kroge og fundet yderligere plads. Det betyder, at det er muligt at hilse seks nye firmaer velkommen på udstillerlisten i år. I mellemtiden er tre faldet fra, så nettotilvæksten er på tre firmaer.

Det betyder, at 19 liftproducenter og leverandører er med på 2024-messen.

”Det er faktisk mange i en så specialiseret branche. Da messen er vokset, vil det undre mig, om vi ikke får flere besøgende end sidste år, da udstillerne var særdeles tilfredse. Selv om vi konkurrerer om kunderne, er der en rigtig god og afslappet stemning og et godt netværk mellem firmaerne”, fortæller salgskonsulent Flemming Jakobsen hos Scantruck A/S. Han er en af de virkelig erfarne med masser af år i liftbranchen.

De fem nye i selskabet er ELS Lift, MH Maskiner, SAWO A/S, Conmas, Palfinger Danmark A/S, og SaxoLift. Desuden består feltet af Likssner, Versalift Denmark, IPAF, Stiholt Hydraulic, Scantruck A/S, Horsens Lift, Uni-Rep, Omme Lift A/S, Ahern Denmark, Jøma Lift Teknik A/S, Jysk Lift Service, Hammer-Lifte A/S, og Falcon Lifts A/S.

 

Hvert andet år

Stor succes med Dansk Liftmesse i 2023 affødte øjeblikkelig beslutningen om at gentage messen allerede i 2024. Herefter går liftmessen over til toårige intervallet, så næste udgave sættes i kalenderen i 2026.

Mange af firmaerne møder med spændende nyheder i år.

”Ikke mindst slår den grønne bølge rigtigt igennem. Liftbranchen er i høj grad indstillet på at præsentere miljørigtigt materiel, og rigtig mange kommer med elektriske lifte af forskellige typer, så der bliver masser af bæredygtigt at se på for de mange fagfolk”, fortæller messekoordinator Sanne Svendsen.

Udstillerne kommer med alle grene af lift-segmentet fra lastbillifte og teleskoplifte til saxlifte, bomlifte, mastlifte, kraner og andre typer.

 

Danske premierer

Blandt de udstillere, der har fundet virkelig varme nyheder frem, er Scantruck A/S. Firmaet har tre af de markante liftproducenter på importlisten, og to af dem giver dansk premiere til nyheder i Slagelse.

Platform Basket har bygget en terrængående mastlift på larvebånd og med støtteben. Den er døbt Heron 10 og er ganske unik. Den italienske fabrik er i forvejen kendt for især bæltedrevne bomlifte. Nu tilføjer Platform Basket så en mastlift, som også er på bælter. Scantrucks lift-ekspert, Flemming Jakobsen, har ikke kendskab til andre lift-producenter, der laver mastlifte på larvebånd.

Heron 10 har, som modelbetegnelsen antyder, en arbejdshøjde på 10 meter. Mandskabskurven med kapacitet til 230 kg kan nå ud på en rækkevidde på 3,46 meter. Og kan den altså komme frem også i ujævnt terræn og slå støttebenene ud til en sikker arbejdsposition. Maskinen fås både i en diesel-version og en el-drevet udgave.

 

Også nyt fra Manitou

Maskingiganten Manitou har fundet på, at den også vil producere saxlifte. I forvejen producerer Manitou både mastlifte og bomlifte til såvel diesel- som el-drift. Nu er sortimentet øget med en serie på tre saxlifte. De første saxlifte fra Manitou i det hele taget.

”Vi når at få en af de nye Manitou-saxlifte med til Dansk Liftmesse som en absolut premiere. Der bliver tale om den mindste i trekløveret af elektriske saxlifte på 8, 10 og 12 meter, Manitou SE0808, som har kapacitet til at have op til 230 kg med op i kurven. Det samme gælder for den lidt større SE 1008, mens den store 12 meter lift SE1212 kan have 350 kg med”, fortæller Flemming Jakobsen.


Billedtekster:

1.

Det er tid at lægge nakken tilbage og se, hvad der sker på lift-fronten. Branchen er klar med Dansk Liftmesse i Slagelse den 16. og 17. maj.

2.

Heron 10 er en Platform Baskets helt nye terrængående mastlift, som får dansk premiere på liftmessen.

3.

19 udstillende firmaer møder frem med et overflødighedshorn af forskellige lifttyper på liftmessen i Slagelse.

4.

Manitou også fået saxlifte på produktionsplanen. SE 0808 er en af de tre nye i familien. Den har arbejdshøjde på op til 8 meter og kapacitet til op til 230 kg i mandskabskurven.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk