Der er kommet en lille ny hos Saltnex

19-11-2019


Elektrisk trolley-spreder løser problem med glatførebekæmpelse på perroner, altangange og andre steder med begrænset adgang

Det er ikke sådan ligetil at få en saltspreder ned på perronen en etage nede. Eller op på altangangen mellem lejlighederne en etage oppe. Med mindre saltsprederen ikke er større, end at den kan futte ind i elevatoren og køre op eller ned.

Det kan den lille nye hos den danske saltspreder-producent Saltnex i Dronningborg ved Randers. Mr. Saltnex himself, Hans Curt Nexgaard, har haft tænkehatten på og besvaret ønsker fra boligselskaber, institutioner og også DSB-folk med trolley-væskesprederen med 50 liter tank og batteridrift.

”Den er ganske rigtigt designet til at kunne køre ind i en elevator og op eller ned til opgaverne. Dermed er den naturligvis også nem at komme rundt med ved boligblokke og på banegårde med udvendige arealer oppe eller nede, som også rammes af kulde og tilisning”, fortæller Hans Curt Nexgaard.

 

180 centimeter

Saltnex trolley-væskesprederen kan både bruges på små gangstier, fortove og såmænd også trappetrin. Foruden på de udendørs arealer, hvor det ikke umiddelbart er nemt at komme til med is-fjernende grej. Den har en spredebredde på 80 centimeter, som sidedyser øger med yderligere to gange en halv meter til i alt 180 centimeter. Hvis der er glatte pletter uden for det naturlige køreområde, klares de formentlig med håndlansen med fem meter slange.

”Batteriet har kapacitet til seks tankfulde på hver 50 liter. Altså 300 liter saltlage, CMA eller et andet svanemærket tø-middel. En tankfuld rækker til 2500 kvadratmeter areal, så totalt kan man glatførebekæmpe 12.500 kvadratmeter, før trolley-sprederen skal sættes til opladning natten over. Det rækker vist de fleste steder”, vurderer Hans Curt Nexgaard.

 

Også til algerne

Når foråret melder sig og frosten går af både jorden, perronerne, altangangene og andre områder, hvor mini-Saltnex har været i sving i løbet af vinteren, er det ikke nødvendigt at sende i hi. Den kan fint tage en tørn med fjernelse af alger.

Den lille trolley-spreder er den hidtil mindste i Saltnex-familien, hvor den største model tanker 1750 liter.

”Vi vil dække hele spektret inden for glatførebekæmpelse i byområder. Og vi er klar med spredere til sæsonen. De første eksemplarer af den lille nye er faktisk allerede solgt til institutioner og boligselskaber”, siger Hans Curt Nexgaard.

  

Billedtekster:

1.

Saltnex mini. Den nye trolley-væskespreder har format til at komme rundt stort set alle steder – også hvor det er praktisk at tage elevatoren.

2.

Montør Thomas Christensen har været med til at teste den lille, nye Saltnex og tjekke, at alt fungerer optimalt

Del artikel

   
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk