Dobbelt Bejco-festivitas

15-10-2021

Børge Jørgensen er fyldt 75 år – og forinden fejrede han og fru Inge-Lise guldbryllup

Skal der være fest, så lad der være fest. Og når der er to markante begivenheder inden for ganske kort tid, må der siges at være god anledning til festivitas.

Det var tilfældet for manden, der af mange er kendt som Bejco-Børge eller Børge-Bejco. Direktør Børge Jørgensen, Bejco & Kramac Maskincompagni A/S i Sabro lidt nordvest for Aarhus, har rundet 75 år og har samtidig været gift med fru Inge-Lise i 50 af dem. Dermed har der været både markant fødselsdag og guldbryllup.

”75 år er jo noget, og mange spørger mig da også løbende, hvornår jeg holder op. Det har jeg nu ingen planer om. Jeg fortsætter indtil videre. Den tillid, som mine kunder har til mig, skal de blive ved med at kunne have”, fastslår Børge Jørgensen.

 

Så måtte han selv lave dem

Han har været i maskinbranchen siden 1971 og var ansat hos blandt andre Case Tennec og Bobcat, inden han etablerede sig som selvstændig med Bejco i 1993. Planen var at sælge blandt andet minidumpere. Men det lykkedes ikke at finde nogen, der ville sælge dem til ham med mulighed for avance. Så måtte han jo selv i gang med at producere.

Det har Børge Jørgensen så gjort siden. Der er solgt Bejco-dumpere stykvis til énmands-virksomheder og i store antal til store entreprenørfirmaer og udlejningsvirksomheder. I årenes løb har han skruet videre på grundkonceptet og til stadighed udviklet mere og mere på dumperne, som også er udstyret med sikkerhedsanordninger til imødegåelse af uheld og ulykker.

Virksomheden Bejco blev til Bejco & Kramac Maskincompagni, da Børge Jørgensen købte stumperne af det krakkede Kramac Maskincompagni. Kramac lavede nedgravede olietanke og havde tillige forhandling af Valtra Valmet-traktorer. Tillige var Kramac servicefirma for Bejco, som lejede sig ind i Kramacs lokaler. Så da Kramac ikke længere kunne få stumperne til at nå sammen, var det nærliggende for Børge Jørgensen af overtage. Med fulgte Helle Hansen, som dengang tog sig af administration, bogholderi og reservedele. Det gør hun fortsat og er kontorets krumtap hos Bejco.

 

Også Eurocomach

Foruden de egenproducerede Bejco-dumpere, har Børge Jørgensen også import og forhandling af italienske Eurocomach-gravemaskiner.

”Den italienske fabrik er netop blevet overtaget af maskinkæmpen CNH Industrial, men det medfører ingen ændringer for os. Vi fortsætter uændret med Eurocomach, hvor problemet blot er leveringstiden på maskiner. Det er generelt for hele branchen og rammer også vores egen minidumper-produktion. Det er et problem i øjeblikket at få leveret både hydraulik og motorer. Vi får maskiner hjem løbende, men med væsentlige længere leveringstid, end vi er vant til”, fortæller Børge Jørgensen.


Billedtekst:

Børge Jørgensen har rundet 75 år og er still going strong.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk