Artikel fra september 2021
Læs hele avisen

Eurocomach med CNH i ryggen øger kapaciteten

07-09-2021

CNH Industrial overtager den italienske minigraver-producent og skaber basis for byggeri af ny fabrik og kraftig forøgelse af medarbejderstyrken

Der langes Eurocomach-minigravere over disken i stadigt stigende antal hos den danske importør, maskinfirmaet Ib E. Mortensen i Kastbjerg syd for Hadsund. Derfor kippes der med flaget for giganten CNH Industrial overtagelse af Eurocomach-selskabet Sampierana SpA, som er i alvorlige problemer.

”Problemerne er af positiv karakter. De består nemlig i, at Eurocomach i den grad har behov for en forøgelse af kapaciteten. Fabrikken i Norditalien sprøjter maskiner ud i det tempo, det nu er muligt. Men det rækker slet ikke. Med CNH i ryggen bliver der nu fokus på en væsentlig udvidelse af produktionskapaciteten med planer om at bygge en ny minigraver-fabrik samt øge medarbejderstyrken fra de nuværende cirka 300 til omkring 500 medarbejdere”, fortæller Leo Thomsen.

 

Eurocomach siden 2013

Sammen med sin kone, Ilse, står han bag firmaet Ib E. Mortensen, som blev grundlagt af Ilse Thomsens forældre, Inge og Ib E. Mortensen i 1967. Ilse og Leo Thomsen har drevet firmaet siden generationsskiftet i 2003, og i 2013 fik det velestimerede maskinfirma importen af de italienske Eurocomach minigravere.

For et halvt års tid siden hentede parret Peter Holm ind som direktør til at stå for den daglige drift, og han er særdeles tilfreds med, at Eurocomach nu kommer under CNH-paraplyen.

”Nu får mærket en finansielt stærk ejer, som kan sætte yderligere fart på den gode udvikling, som fabrikken og mærket er inde i. Et stærkt produktprogram, god kvalitet samt et målrettet fokus på udvikling af innovative og fremtidsorienterede modeller har været nøgleordene bag Eurocomachs store succes”, siger Peter Holm.

”Som dansk importør har vi de seneste par år været begrænset af, at fabrikken ikke har kunnet levere tilstrækkeligt med maskiner til at dække vores stigende salg af minigravere på det danske marked. Nu får Sampierana power til at bygge nyt, ansætte yderligere folk og producere flere maskiner. I Danmark fortsætter vi naturligvis uændret med det nuværende forhandlernet ”, siger direktør Peter Holm.

Sampierana SpA producerer stadig Eurocomach-minigraverne i San Piero In Bagno midt imellem Firenze og San Marino i Norditalien, hvor selskabet blev grundlagt som et familiefirma i begyndelsen af 1950’erne.

 


Billedtekst:

Ejertrioen bag Ib E. Mortensen A/S er godt tilfreds med det nye CNH-ejerskab af Eurocomach. Fra venstre er det Peter Holm, Ilse Thomsen og Leo Thomsen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk