Første mobilkran efter godt 60 år – og den er lynhurtig

30-01-2017Greve-firmaet Karl Thygesen & Søn køber Liebherr-kran med klar til aktion på under en halv time.

Det tog Greve-virksomheden Karl Thygesen & Søn godt og vel 60 år at anskaffe sin første mobilkran. Nu speedes begivenhederne voldsomt op. Den nye Liebherr MK88 er lynhurtig. Fra kranen ankommer til byggepladsen, går der under en halv time, inden den er klar til aktion.

”Den er nærmest plug-and-play, forklarer produktchef Jan Eggert hos den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner, som har leveret kranen med 45 meter udlæg og mulighed for en kroghøjde på op til godt 59 meter.

Den nye MK88 kommer til at række højt i ved opgaver i København og omegn.

”MK88 er en meget populær krantype på grund af den kompakte opbygning. Blandt en lang række smarte features er også, at den kan tilkobles en ekstern strømkilde. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at bruge kranens eget generatoranlæg til kranarbejde”, siger Jan Eggert.

 

Den allerstørste

Karl Thygesen & Søns nye byggekran har en absolut imponerende storebror. Den hedder Liebherr MK 140 og er verdens største mobile luffing-kran med kroghøjde på ikke mindre end 94,4 meter.

De store mobilkraner bygges på Liebherrs kranfabrik i Biberach 150 km stik vest for München i det sydligste Tyskland. For den danske kranspecialist Jan Eggert udgør luffing-kranerne noget helt specielt i maskin-gigantens store produktsortiment af forskellige krantyper.

”De mobile byggekraner har mikrofir, som betyder, at det er muligt at justere byrden med millimeters nøjagtighed. Det medvirker til at undgå skader på emner og giver kranføreren god sikkerhed ved placering af sårbare emner. Kranføreren kan placere kabinen og dermed også sin arbejdsplads i valgfri højde. Dermed kan kranføreren også komme i helt samme højde som den last, han skal krane. Det giver naturligvis et helt suverænt oversyn ved hvert enkelt job”, siger Jan Eggert.

 

Tre kroghøjder

Lige som den store MK 140, har Liebherr MK 88’eren tre forskellige kroghøjder. Kranen har valgfri vippe-vinkel mellem 0, 15, 30 eller 45 grader. Den fire-akslede undervogn har fem forskellige styringsmuligheder. Det sikrer, at det er nemt at komme tæt på opgaven med den kompakte kran. Anvendelsen kan tillige øges yderligere ved kørsel med ballast-anhænger.

”MK 88 har alle de samme features og fordele, som den helt store Liebherr-kran, bortset fra vario-jib. Den giver MK 140 mulighed for op til 94,4 meter kroghøjde og 65 meter radius med luffing-mode og ved trolley-drift”, forklarer Jan Eggert.

 

Masser af historie

Med start tilbage til midt i 1950’erne rummer Karl Thygesen & Søn masser af historie. Oprindelig startede firmaet som en vognmandsforretning, da Karl Thygesen købte sig en brugt lastbil og transporterede materialer for lokale håndværkere. Den driftige vognmand fik imidlertid snart fornemmelse af, at der også var noget at gøre på kranfronten. Derfor købte han snart sin første kranbil.

Siden kom anden generation med i firmaet i skikkelse af sønnen Palle Thygesen. I 1991 startede tredje generation, Karsten Thygesen, som i 2007 overtog virksomheden og i dag er direktør og har den daglige ledelse. Gennem årene er indkøbt stadig større kranbiler og ansat flere medarbejdere. 

Læs mere på
www.jmm-group.com

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk