Artikel fra juni 2024
Læs hele avisen

Ingen kram på E&H men masser af knus

05-06-2024
Del artikel på


Hidtil største knuser-område på E&H

Knusere, sortereanlæg og neddelere har centrale roller i cirkulær økonomi og genbrug af materialer. Hvad der kan knuses, kan som regel også genbruges. Og knus bliver der væsentlig mere af end krammere på E&H 2024 i Herning, som præsenterer messens hidtil største område til netop de store, gnaskende maskiner.

Der bliver lejlighed til at opleve knusning af brokker og sortering af jord i stor målestok. Messen byder også på demonstrationer af neddeling og sortering af træ. Seks virksomheder stiller op med deres bud på, hvad der knuser, sorterer og neddeler bedst.

”Princippet med cirkulær økonomi og nyttiggørelse af de materialer, vi har til rådighed, bliver mere og mere afgørende. Derfor er både knusning, sortering og neddeling et marked i vækst. Vi vil alle gerne reducere CO2-udslippet og samtidig forsøge at genbruge så meget af materialerne som muligt”, siger Klaus Meldgaard, som både er formand for brancheforeningen Maskinleverandørerne og afdelingschef i Meldgaard Handel, som selv har de store maskiner på programmet.

 

Stiger og stiger

”Knuserne er inde i en rivende udvikling, ikke mindst hvad angår maskinernes kapacitet og effektivitet, som stiger og stiger. Samtidig tåler de nu større fremmedlegemer. De hydrauliske mekanismer aktiveres, når eksempelvis et stykke jern havner i rotorhuset”, siger Klaus Meldgaard.

Det er noget af det, maskinfirmaerne vil give et indblik i på E&H.

”De maskiner, der demonstreres, vil afspejle de seneste nye teknologier, så det bliver interessante for alle relevante fagfolk at kigge med. Udviklingen løber hurtigt, og på messen kan maskinerne opleves i deres rette miljø”, forklarer brancheformanden.

Selv tager Meldgaard Handel neddeleren Terex Ecotec TSS 390 og Backers stjernesorteringsanlæg med til Herning. Blandt de øvrige udstillere i knuser-området er Wirtgen, hvor direktør Jan Dahl også ser stor fordel i, at de besøgende kan opleve maskinerne i brug.

 

Sparke dæk

”Det er vigtigt, at publikum kan se maskinerne i funktion. Det relaterer sig jo til alt det her med at sparke dæk og mærke stemningen. Knuser-området og messen i det hele taget inviterer til, at folk kan stille spørgsmål, snakke og diskutere, og ikke mindst sammenligne de forskellige mærkers maskiner. Det er et stort fokusområde, at vi har en arbejdende messe”, siger Jan Dahl.

Wirtgen kommer til Herning med sortereren MX 952 I EVO, knuseren MR 110 I EVO, samt et stakkebånd på 20 meter. Alle tre maskiner er fra Kleemann.

Udstillerflokken i knuser-området består tillige af AE Maskiner, Vermeer, CBS Wearparts og Aksel Benzin. E&H har hyret entertaineren Anders Bircow til at speake og guide de besøgende gennem de mange demonstrationer, som det også var tilfældet ved den seneste E&H.


Billedtekster:

1.

Klaus Meldgaard tjekker kvaliteten af det nedknuste materiale. Brancheformanden satser også på høj kvalitet, når det går løs med E&H 2024 fra den 13. til den 15. juni.

2.

Knusere, sorterere, neddelere og stakkebånd kommer til at fylde godt op på messepladsen i Herning, hvor seks firmaer er med i knuser-området.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk