Scantruck lader det tunge grej vise muskler på E&H

15-09-2021


Både dozer, læssemaskine, gravemaskine og kæbeknuser viser hvad de kan på entreprenørudstillingen i Herning

Ét er at spankulere rundt om en skinnende maskine og sparke lidt dæk eller larvebånd. Noget ganske andet er at se det tunge grej i aktion. Scantruck lader det ske med adskillige maskiner på entreprenørudstillingen E&H ’21 i Herning fra torsdag den 16. til lørdag den 18. september.

”Vi udnytter optimalt den mulighed, vi har på messeområdet i Herning for at præsentere maskinerne i arbejde. Det kommer til at foregå ikke færre end tre steder på udstillingsarealet. På den fælles testbane danner den nye dozer Komatsu D71PXi-24 makkerskab med gummihjulslæsseren Komatsu WA475-10 og vil give messegæsterne et realistisk billede af, hvordan de kan fungere ude i virkeligheden”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

 

Varme minigravere

Også en anden Komatsu kommer til at give prøver på, hvad den kan. På Scantrucks egen E&H-stand kommer en Komatsu PC240LC-11 gravemaskine til at køre. Den udstyres med Topcon-maskinstyring med semi-automatik. På standen præsenterer Scantruck tillige en af de stadig varme nyheder fra Komatsu i skikkelse af en ny minigraver-model. Komatsu lancerede for kort tid siden opgraderede versioner af såvel PC24 som PC26 og PC58. Alle tre er i den nye MR-5 serie. og motorerne matcher naturligvis Stage V-miljøkravene.

”Vi kommer med enten en PC24MR-5 eller den lidt større PC26MR-5. Selv om begge maskiner er kompakte short-radius modeller, har Komatsu formået at øge pladsen i kabinen. PC24MR-5 vejer 2560 kg, og dermed rammer den idealvægten for mange brugere. Den er nemlig bygget til at kunne transporteres på en standardtrailer”, forklarer produktchef for Komatsu Kasper Vissing.

 

Kombi-succes

Dozeren D71PXi-24 er Komatsus nye 24 tons kombination af to succesrige dozere. Fabrikken har taget produktiviteten fra dozeren D65PX og parret den med funktionaliteten fra D61PX. Det er der kommet et smukt barn ud af, som altså er døbt D71PXi-24. Det lille ”i” i typebetegnelsen fortæller, at der er tale om en af Komatsus maskiner med intelligent maskinstyring integreret fra fabrikken.

På messens testbane kommer den til at køre sammen med læsseren Komatsu WA475-10, som er en 26 tons maskine med tippelast på 18,5 tons. Den har scoret mange point hos entreprenører og maskinførere. En ny hydraulisk og mekanisk transmission har gjort WA475-10 stærkere og givet den højere ydeevne end sin forgænger. Samtidig er den er markant mindre tørstig med en brændstofbesparelse, som for nogle entreprenører er på omkring 20 procent.

Variabel power-kontrol adskiller læssemaskinens fremdrift og bombevægelser og bevirker, at maskinføreren ikke behøver at give gas for at sikre fuld kraft på hydraulikken.

Scantrucks telt på standen får i øvrigt et specielt hjørne, hvor intelligensen samles. Nemlig firmaets Smart Construction-team med specialister i maskinstyring. Her vil alle tre messedage være mulighed for at høre nærmere om intelligent maskinstyring samt hele Smart Construction konceptet, hvor Komatsu og Scantruck er helt i front. Smart Construction-folkene vil også medbringe noget af det Topcon-udstyr, der anvendes.

 

42 tons irsk grovæder

Selv om det er noget af det tunge Komatsu-grej, der køres i stilling på messen, må japanerne dog bøje sig for irske McCloskey, når kampen rykker ind på badevægten. Scantruck stiller op på E&H’s store knuserstand med en 53 tons tung kæbeknuser, der lyder navnet McCloskey J45R. 360 heste i motorrummet sørger for, at knuseren problemfrit tygger sig igennem alt, hvad den fodres med af sten, tegl, beton og asfalt.

Scantruck satser tillige på at præsentere det allerførste McCloskey-udspil på neddeler-fronten. Fabrikken har bygget VTS95, som er en langsomtgående grovæder af en mobil neddeler, som gerne tager imod træaffald, tagpap, plastic og andre materialer, der kan omdannes til biomasse og genbrug.

 

Op i 26 meters højde

Også yderligere et af Scantrucks store importmærker kommer med til Herning. Nemlig Manitou, som lader sig repræsentere af en af de helt nye rotationsteleskoplæssere. Der bliver tale om Manitou MRT2660 Vision+, som kan løfte 360 grader rundt og i op til 26 meters højde.

”Selv om mange af maskinerne er store, får vi god plads på den 1700 kvadratmeter store Scantruck-stand. Derfor præsenterer vi også en del flere Komatsu-maskiner, nogle Weycor-læssere og flere Manitou-læssere. Vores gæster får også mulighed for at tage forskellige udstyr i øjesyn, ligesom de kan komme tæt på en af vores mange servicevogne, der konstant assisterer og servicere entreprenører landet over”, siger markedschef Dennis Faurby.

 


Billedtekster:

 

1.

Komatsu-dozeren D71PXi-24 kombinerer de bedste egenskaber fra to andre, succesrige Komatsu-dozere. Den giver prøver på sine færdigheder på E&H-testbanen.

 

2.

PC24MR-5 er en af Komatsus netop opgradere minigravere i en størrelse, der appellerer til rigtig mange brugere. Vægten på 2560 kg gør, at maskinen problemfrit flyttes rundt på en standardtrailer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk