Artikel fra september 2021
Læs hele avisen

Stor succes giver udfordringer for E&H og transportmessen

07-09-2021


Maskinleverandørernes formand ser en fælles messe hvert sjette år som en mulighed – eller noget helt andet

Hvad nu, hvis konstellationen af en entreprenørmesse og en transportmesse samtidig og side om side viser sig at være den helt store genistreg. Hvad nu, hvis messegæsterne vælter ind i kolossal mængde, fordi de kan slå to store messe-fluer med ét velrettet smæk? Hvad nu, hvis udstillerne registrerer helt nye muligheder, fordi entreprenørbranchen og transportsektoren spiller sammen på helt uventet vis?

Spørgsmålene er mange forud for E&H 2021 klos op ad messehallerne i Herning – hvor der afvikles Transport 2021 nøjagtig samtidig. Og med mulighed for gæsterne for at vandre fra den ene udstilling til den anden. Formanden for brancheforeningen Maskinleverandørerne, som afvikler E&H i samarbejde med MCH Messecenter Herning, Klaus Meldgaard, mener, at flere scenarier kan komme i spil, hvis to parallelle messer bliver en succes.

”Jeg vil ikke udelukke noget. For ingen aner jo, hvordan det kommer til at gå. Og naturligvis har vi allerede overvejet scenariet med kæmpesucces for E&H samtidig med transportmessen. Der er masser af dialog mellem os, transportfolkene og MCH Messecenter Herning før messerne, der vil være det under messerne og helt sikkert også efter”, siger brancheformanden.

 

Bauma i vejen

”Hvis vi konsekvent skal holde messer samtidig fremover, kræver det en ændring i vanerne for i hvert fald en af os. Transportmessen har tradition for at løbe af stablen hvert andet år. E&H som bekendt hvert tredje år. Jeg tror ikke, at vi kan begynde at holde E&H hvert andet år. Vores messe skal gerne falde med tre års mellemrum for at gå fri af verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, som stadig flere danske entreprenører og maskinførere besøger”, siger Klaus Meldgaard.

”Der er ikke tegnet streger til noget i sandet endnu. Men vi skal naturligvis relativt hurtigt finde ud af noget, så både E&H og vognmændene kan melde noget ud om tidspunkt for næste messer”, siger Maskinleverandørernes formand.

I første omgang kan han glæde sig over, at der allerede 14 dage før E&H 2021 var booket flere kvadratmeter stand-areal, end E&H havde for tre år siden.

 

Større stande

”Mange udstillere booker simpelthen større stande end tidligere. Jeg mener, at det signalerer en branche i opsving og med masser af optimisme. På E&H 2021 lancerer vi kåring af de største maskinnyheder, og der er kommet mange indstillinger til nyhedsprisen. Der bliver både en danmarksnyhed og en verdensnyhed”, fortæller Klaus Meldgaard.

Det bekræfter projektleder Nikolaj Jørgensen hos MCH Messecenter Herning. Han kan melde om et samlet udstillingsareal for standene på 39.185 kvadratmeter. Det er næsten 3000 kvadratmeter mere end i 2018, da udstillerne fyldte 36.336 kvadratmeter.

14 dage før messeåbning er der tilmeldt 112 udstillere fordelt på 120 stande. Dermed tegner det til, at messen rammer samme niveau som sidst. Dengang havde E&H 2018 totalt 128 udstillere, og erfaringen viser, at der kan komme ganske mange efternølere til i de sidste dage op til messen.

 

Branchen glæder sig

Der er ingen tvivl om, at branchens folk glæder sig til at komme på græs i Herning igen.

”Vi brænder for at dyrke vores relationer ti kunder og samarbejdspartnere, og en af måderne at gøre det på, er ved at komme ud og møde dem i øjenhøjde på en stor messe som E&H. Vi havde en rigtig god messe i 2018, hvor vi solgte omkring 40 maskiner, så vi har sat barren højt i år og glæder os til at møde branchen på E&H”, siger Lars R. Poulsen, som er senior communication specialist hos den danske Caterpillar-forhandler Zeppelin Danmark A/S.

Zeppelin varsler flere nyheder på E&H. Blandt andre to store gummihjulslæssere.

Volvo melder også om nye maskineri at se på. Blandt andet en helt ny hybridmaskine og flere nye el-maskiner.

”E&H bliver vores første messe i snart to år, så vi glæder os til at komme ud og få hilst på både nye og eksisterende kunder”, siger Volvo Entreprenørmaskiners administrerende direktør, Jens Ejsing, som i øvrigt glæder sig over, at E&H holdes sideløbende med Transport 2021.

Også hos Scantruck A/S er der forventninger til E&H.

”Vi glæder os måske ekstra meget denne gang, da det bliver vores første messe efter coronakrisen. Vi glæder os til at stå side om side med konkurrenter og kolleger og vise vores maskiner på en arbejdende messe, hvor kunderne kan få lov til at røre og prøve dem”, siger Dennis Faurby, som er markedschef hos Scantruck A/S.

 


Billedtekster:

1.

Klaus Meldgaard, formand for Maskinleverandørerne: ”E&H skal falde med tre års mellemrum for at gå fri af Bauma”.

2.

Der kaldes igen til entreprenørmesse i Herning. Denne gang har en del udstillere bestilt større stande end for tre år siden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk