Artikel fra oktober 2023
Læs hele avisen

Eriksson snuppede Cat dozer nr. 100

12-10-2023
Del artikel på


Cat D6XE blev jubilæumsmaskine hos Danmarks største jordflytter

Det antager karakter af en ganske stor farm, når Cat nummer 100 gør sin entre. De mange misser er løbende afleveret til Danmarks største i disciplinen jordflytning, storentreprenøren M. J. Eriksson. Firmaet valgte en Cat D6XE-dozer som jubilæumsmaskine, og det blev markeret med pølsevogn og drikkevarer fra den glade leverandør, Zeppelin.

Nummer 100 kører med dieselelektrisk transmission. Det er helt nyt for maskinfører Nicklas Andersen, som har sine arbejdsdage i den nye maskine. Han var dog fortrøstningsfuld efter første prøvekørsel af dozeren.

Nicklas Andersen har været hos M. J. Eriksson siden 2015. Han startede som dumperfører, men har kørt dozer siden 2020. Nu har han så skiftet en ældre Cat ud med den nye.

”Jeg er meget tilfreds med komforten. Førstehåndsindtrykket er rigtig dejligt”, siger maskinføreren.

M. J. Eriksson begyndte at nummerere selskabets indkøb i 1981. Og maskinansvarlig Flemming Sonne Jensen kunne så konstatere, at dozerne rundede de første 100.   

 

Meget nyt

Der er naturligvis sket meget, siden dozer nummer 1 kørte ind hos M. J. Eriksson. Cat-maskiner i dag rummer mange nye teknologier, og hvis man skifter fra en ældre model, kan der være en del nyt at forholde sig til. Derfor var Zeppelins produktspecialist Kristoffer Brøsted med, da der blev afleveret nyt grej, så han kunne hjælpe Nicklas Andersen godt i gang med at bruge dozeren med det samme.

”Det er leverandørens opgave at sørge for, at maskinen bliver afleveret ordentligt. Det er naturligvis vigtigt, at maskinførerne bliver sat ordentligt ind i maskinerne”, siger Flemming Sonne Jensen hos Zeppelin.

Den nye dozer hos M. J. Eriksson er fra fabrikken udstyret med 3D maskinstyring med integreret skærm og fastmonterede tagantenner. Der er Cat System One-undervogn med høje finaledrev, og motoren er en Cat C9.3 med 237 hk.

Maskinen har fabriksmonteret highlift-ripper, oliefyr og firevejs plandæmpning på sædet. Radioen er udstyret med mikrofon og bluetooth-opkobling for telefon. Maskinens arbejdsvægt er 24,6 tons.


Billedtekster:

1.

Fra venstre er det maskinansvarlig Flemming Sonne Jensen og maskinfører Nicklas Andersen, begge M. J. Eriksson, og Niels Hansen fra Zeppelin Danmark.

2.

…og så skal der arbejdes. Cat-dozer nummer 100 i sving hos M. J. Eriksson.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk